Unesco Werelderfgoed
Beleef de wadden
Lokale kennis

Reiscreaties is een organisatie van en voor zelfstandige reis-ondernemers die van huis uit werken en is een onderdeel van de Pelikaan Travel Group.

Duitse en Deense waddenreizen

Naast de Nederlandse Waddeneilanden zijn ook de Duitse en Deense Waddeneilanden zeker een bezoek waard.
Deze eilanden zijn weer totaal anders dan de Nederlandse eilanden.
In tegenstelling tot de Nederlandse Waddenhopreizen van eiland naar eiland, verblijf je tijdens de Waddenreizen naar de Duitse en Deense Wadden voor een groot deel op het vasteland en maak je dagtrips naar de diverse eilanden.

Het vervoer naar de eilanden die bezocht worden is divers: per boot, met het vliegtuig, te voet, met een paardenkoets en tractorbus over de bodem van de Waddenzee.
Deze reizen zijn geschikt voor iedereen die goed ter been is en met een normale conditie.

Ook zin in een wandeling over de bodem van de zee?

Met waddenbeleving voel, proef en beleef je de Nederlandse, Duitse en Deense Wadden.

booking-img2

Duitse Waddeneilanden

Het Duitse Wad loopt van Borkum in het westen tot Sylt in het oosten. Het Nationalpark Wattenmeer grenst aan de deelstaten Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein.

De Oost-Friese eilanden liggen voor de kust van Nedersaksen en bestaan uit de bewoonde eilanden Borkum, Juist, Norderney, Baltrum, Langeoog, Spiekeroog en Wangerooge.
Ezelsbruggetje: Welcher Seemann liegt bei Nanni im Bett

De Noord-Friese Duitse eilanden liggen voor de kust van de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Hiertoe horen de eilanden Nordstrand (sinds 1987 een schiereiland), Pellworm, Amrum, Föhr en Sylt. In dit deel van de Waddenzee liggen ook de Halligen, unieke eilanden zonder bescherming van dijken. Er zijn 10 Halligen, waar er vijf permanent bewoond worden: Oland, Langeness, Gröde, Habel, Hamburger Hallig, Hooge , Nordstrandischmoor, Norderoog, Süderoog en Südfall. De huizen zijn gebouwd op terpen, omdat ze niet door dijken worden beschermd kunnen ze bij hoge vloed onderlopen.

Over ons

Deense Waddeneilanden

Het Nationaal Park Waddenzee (in het Deens Vadehavet) is het grootste Nationale Park van Denemarken en heeft 4 Waddeneilanden, Rømø,  Mandø, Fanø en het piepkleine onbewoonde eilandje Langli.

Rømø is verbonden met het vasteland door een dam van ongeveer 11 km. Leuk op Rømø is dat je over enkele van de enorm brede stranden zelfs met de auto en camper mag rijden. Maak een mooie wandeling of fietstocht en ontdek de mooie natuur van Rømø. Vanaf Rømø maken we met onze reizen ook de dagtocht naar Sylt.

Mandø is het kleinste bewoonde Waddeneiland van Denemarken, het is slechts 8 km² groot. Het ligt voor de kust bij Ribe, de oudste stad van Denemarken.
Ook Mandø is over de weg te bereiken, maar hiervoor moet je wel goed op de eb en vloed tijden letten. Het eiland is slechts 2x per dag tijdens laag water te bereiken. Er is een oude en een nieuwe Ebbeweg naar Mandø. Met je eigen auto of camper mag je alleen de nieuwe weg gebruiken.

Contact

Waarom met Waddenbeleving naar de Waddeneilanden?

Met Waddenbeleving beleef je niet alleen de Nederlandse, maar ook de Duitse en Deense Waddeneilanden.

Lokale kennis

Ik woon zelf op het mooie eiland Texel

Persoonlijk

Altijd dezelfde contactpersoon

Zekerheid

Aangesloten bij ANVR, SGR
booking-img3

Zin gekregen in een reis naar de Wadden?

Ga je voor de Nederlandse, Duitse of Deense Waddeneilanden?